Du er her: Hjem > Livets begivenheder > Fødsel og navn > Dåb

Dåb

Dåben – en god start på livet

Når et barn bliver døbt, er det en festdag, hvor et lille nyt medlem bliver budt velkommen i fællesskabet. Fællesskabet i kirken, og fællesskabet i familien.

Hvert år bliver godt 40.000 mennesker døbt – de fleste af dem som små børn. Der er flere gode grunde til, at så mange vælger at lade deres børn blive døbt.

• I dåben takker vi Gud for vores barn.
• I dåben beder vi Gud om at være med, velsigne og beskytte vores barn gennem hele livet. Vi får et løfte om, at Gud vil være med det, og at vi ikke står alene.
• I dåben bliver barnet medlem af folkekirken med alle dets fællesskaber, traditioner og privilegier. Barnet får del i en kulturarv, som har spillet en stor rolle i den danske historie.
• Dåben er en gave, som gælder hele livet – uanset hvornår man bliver døbt.

Nogle tænker måske, at det er smartere at vente med at døbe sit barn, så de selv kan bestemme. Men man kan også vende den rundt og sige, at I gør barnet en stor tjeneste ved at døbe det som spæd. For i dåben får vi den store gave, at vi bliver Guds barn. Man kan altid fravælge at være en del af kirkens fællesskab senere i livet, hvis man ikke ønsker det. Men med barnedåb viser I jeres barn, hvilke værdier, traditioner og tro, I ønsker at give dem med i livet, så de ikke står alene med deres valg.

Måske har I allerede besluttet, at jeres barn skal døbes.
Måske er I i tvivl.
Måske er I uenige.

Her på siden kan I finde masser af inspiration til at snakke om dåben, og om hvad den betyder for jer. Og I kan få eksempler på, hvad andre har gjort sig af overvejelser omkring dåb.

Det er også altid muligt at tage en snak med en præst om dåb – også før I har besluttet jer. Se under "kontakt"

Hvis I ønsker at aftale en dato til dåb, så kontakt Kirkekontoret på 24 88 53 52. Her laves de pratiske aftaler med dato og tid. Præsten får en besked om dåben og kontakter forældrene, for at aftale en samtale, hvor I snakker sammen inden dåben.

Dåbsgudstjenester - lørdage:

Følgende lørdags  - dåbsgudstjeneste er planlagt til:

 lørdag den 1. maj 2021

lørdag den 26. juni 2021

lørdag den 7. august 2021

lørdag den 23. oktober 2021

Drop-in dåb:

Der er planlagt "Drop-in dåb" til den 6. november 2021 mellem 10 -12 

Hvad betyder "Drop-in dåb"?Det betyder, at hvis man gerne vil døbes, kan man bare møde op i kirken denne dag og blive døbt. Du behøver ikke at tilmelde dig på forhånd. 

Hvis man er over 18 år, skal man medbringe legitimation med foto – for eksempel pas eller kørekort. Er man under 18, skal man tage begge sine forældre med. Og så er man faktisk klar til at blive døbt. Nærmere omtale her på siden, snere på året.


« forrige  |   top  |   næste »
 

Hørup Kirke
Kirken for hele Kjellerup
Kirkebakken 10, 8620 Kjellerup

Kirkekontoret
Kirkebakken 8, 8620 Kjellerup
Mobil 2488 5352
Åbningstider
Mandag: 9-12
Onsdag: 9-12
Torsdag: 14-17
Fredag: 9-12

Kirken er normalt åben i dagtimerne, mandag - fredag mellem 7.00 og 15.00 med mindre der er aktiviteter eller kirkelige handlinger i kirken.


Powered by CMSimple Test | Template by CMSimple | Login