Du er her: Hjem > Vielse

Vielse

Vielse i Folkekirken forudsætter, at mindst en af parterne er medlem af Folkekirken. Tidspunkt for vielsen aftales ved henvendelse til kirkekontoret.

Før vielsen kan finde sted, skal der foreligge en prøvelsesattest, som bopælskommune udsteder på baggrund af en ægteskabserklæring, som parret udfylder og aflevere i god tid på kommunekontoret i bopælskommunen. Prøvelsesattesten må på vielsestidspunktet ikke være over fire måneder gammel.

Se mere om vielse på familiestyrelsen hjemmeside.

Se mere om ægteskabserklæring (prøvelsesattest) på Borger.dk

Der er mange vielser i Hørup kirke. Derfor er der i perioden 1/5 – 15/9 faste tider, nemlig kl. 13.00 – kl. 14.30 – kl.16.00.

Når I henvender jer til Kirkekontoret, skal I have begge jeres cpr. numre klar. Hvis I ønsker en navneændring på bryllupsdagen, kan I også få vejledning om det. Ansøgningen udfyldes på www.borger.dk. Det er gratis at ændre navn på bryllupsdagen, hvis man ønsker navnefællesskab. Se evt. også familiestyrelsens hjemmeside om navne.

Hvis I er gift på rådhuset og ønsker en kirkelig velsignelse, så kan det også lade sig gøre. I skal bare oplyse, at I er gift.

Inden vielsen kontakter den præst, der skal forestå vielsen, parret for en samtale.

For at gøre dagen festlig vælger nogle at pynte ekstra op i kirken. Menighedsrådet har lavet et regulativ for pyntning i kirken. Det kan læses her. Helt praktisk er der 34 stolegavle i kirken og kirketjeneren låser op for pyntning.

Læs mere om bryllup på folkekirken.dk