Du er her: Hjem > Navneændring

Navneændring

Hvis du ønsker at ændre dit navn skal du udfylde en navneændringsblanket og betale et gebyr på 480 kr.

Her er et link til www.borger.dk, hvor du udfylder ansøgningen og underskriver med Nem-ID. Gebyret betales med dankortet.

Hvis du skal giftes og skal have lavet navneændring på selve dagen, skal du også bruge ovenstående link. Navneændring på bryllupsdagen er gratis, hvis det har noget med brylluppet at gøre. Fx fælles efternavn eller mellemnavn. Kort sagt, at man får navnefællesskab.Men denne navneændring skal ske senest 3 måneder efter brylluppet, hvis I ønsker at få navneændringen gratis.

Navneændring for børn kan ikke altid laves digitalt. Henvend dig til kirkekontoret, hvis du bliver i tvivl.

Navneændinger for børn er gratis, hvis navneændringen følger forældrenes navneændring.

Eet gebyr på 480 kr. dækker hele husstanden, hvis f.eks. hele familien skifter efternavn.

Du skal aflevere ansøgningen digitalt. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte kirkekontoret.

Her er hvad familiestyrelsen skriver om navne.