Du er her: Hjem > Livets begivenheder > Vielse

Vielse

Vielse i Folkekirken forudsætter, at mindst en af parterne er medlem af Folkekirken. Tidspunkt for vielsen aftales ved henvendelse til kirkekontoret på 2488 5352 eller send en mail til post@kjellerupkirke.dk.

Før vielsen kan finde sted, skal der foreligge en prøvelsesattest, som bopælskommune udsteder på baggrund af en ægteskabserklæring, som parret udfylder på www.borger.dk, når der er mindre end 4 måneder til vielsen.

Prøvelsesattesten skal afleveres til kirkekontoret sammen med navne og adresser på to vidner.

Se mere om ægteskabserklæring (prøvelsesattest) på Borger.dk

Der er mange vielser i Hørup kirke. Derfor er der i perioden 1/5 – 15/9 faste tider, nemlig kl. 13.00 – kl. 14.30 – kl.16.00.

Når I henvender jer til Kirkekontoret, skal I have begge jeres cpr. numre klar. Hvis I ønsker en navneændring på bryllupsdagen, kan I også få vejledning om det. Ansøgningen udfyldes på www.borger.dk. Det er gratis at ændre navn på bryllupsdagen, hvis man ønsker navnefællesskab.

Hvis I er gift på rådhuset og ønsker en kirkelig velsignelse, så kan det også lade sig gøre. I skal bare oplyse, at I er gift.

Inden vielsen kontakter den præst, der skal forestå vielsen, parret for en samtale.

For at gøre dagen festlig vælger nogle at pynte ekstra op i kirken. Menighedsrådet har lavet et regulativ for pyntning i kirken. Det kan læses her. Helt praktisk er der 34 stolegavle i kirken og kirketjeneren låser op for pyntning.

Læs mere om bryllup på folkekirken.dk

Hvis I ønsker en vielse uden for kirkens rum, så læs vores vejledning her.

Kirken er normalt åben i dagtimerne med mindre der er aktiviteter eller kirkelige handlinger i kirken.