Du er her: Hjem > Livets begivenheder > Fødsel og navn > Drop-in-dåb

Drop-in-dåb

Nu kan du droppe ind i kirken og blive døbt

Som noget nyt vil kirken i Kjellerup prøve det, man kalder ”drop-in-dåb”. Det betyder, at hvis man gerne vil døbes, kan man bare møde op i kirken og blive døbt. Man behøver ikke engang at tilmelde sig på forhånd.

”Idéen kommer af, at rigtig mange går rundt og tænker over det med tro og kristendom, som af flere grunde ikke er blevet døbt, og aldrig lige har haft en anledning til det. Det er der nu!” udtaler Simon Fuhrmann, præst i kirken.

Muligheden findes i Hørup kirke den 24. oktober kl. 10-12. Her kan alle, der ønsker dåb, møde op i kirken, enten alene eller sammen med sin familie eller venner. Dåben indledes med en kort samtale med en præst, hvorefter selve dåben vil foregå.

”Ikke mindst i denne coronatid er det gået op for mange, at livet er skrøbeligt. Midt i dette er der noget befriende i at blive døbt og lægge sit liv i Guds hånd,” siger præsten.

Hvis man er over 18 år, skal man medbringe legitimation med foto, eksempelvis pas eller kørekort. Er man under 18 år, skal man have begge forældres tilladelse til at blive døbt.

”Vi ved ikke, hvor stort behovet for denne type af dåb er i Kjellerup. Vi ved fra andre kirker landet over, at rigtig mange har gjort brug af denne mulighed, så det bliver spændende at se,” siger præsten.

Kirken er normalt åben i dagtimerne med mindre der er aktiviteter eller kirkelige handlinger i kirken.