Du er her: Hjem > Livets begivenheder > Fødsel og navn

Fødsel og navn

Anmeldelse af fødsel sker automatisk fra sygehuset til kirkekontoret.

Faderskab - fælles foældremyndighed

Hvis forældrene ikke er gift, men er enige om fælles forældremyndighed, skal de udfylde en "omsorgs- og ansvarserklæring". Dette gøres digitalt på www.borger.dk og underskrives af begge forældre med nem-id. Erklæringen skal være lavet senest 4 uger efter fødslen. I er velkomne til at ringe til kirkekontoret, hvis I har spørgsmål.

Har I allerede lavet en omsorgs- og ansvarserklæring inden fødslen (ved Familieretshuset), så skal den godkendte erklæring printes og afleveres til kirkekontoret senest 4 uger efter fødslen

Navngivning og/eller dåb

Næste opgave er at give barnet et navn. Det kan gøres ved at få barnet døbt i kirken eller ved at udfylde en digital ansøgning om navngivning på www.borger.dk

Hvis I skal ud at rejse hurtigt anbefaler vi, at I får navngivet barnet, så I kan få lavet et pas. I kan stadig få barnet døbt i kirken, selvom det er navngivet først.

Læs mere om dåb eller navngivning ved underpunkterne til venstre.

Et barn skal navngives inden barnet er fyldt 6 måneder.

Her er hvad familiestyrelsen skriver om navne.

Undermenu

Kirken er normalt åben i dagtimerne med mindre der er aktiviteter eller kirkelige handlinger i kirken.