Gudstjenester og andre kalender ting i Hørup sogn, Kjellerup

Se mere om gudstjenesterne i kirkebladet side 8 og 9

Kirkekaffe: (vises med en kop i kirkebladet) Pris 15 kr. Alle er velkomne, der er ingen tilmeldning.

I Hørup Kirke er der fire typer regelmæssige gudstjenester

Gudstjeneste:
Næsten hver søndag er der gudstjeneste søndag formiddag i kirken. Gudstjenesten indeholder: prædiken, salmesang, bøn, orgelmusik og velsignelsen. Barnedåb sker også i disse gudstjenester, da man ved dåben bliver en del af menigheden.

Læs mere om den almindelige gudstjeneste på folkekirken.dk

Højmesse:
Når der står højmesse i vores gudstjenesteliste, så er det en gudstjeneste, som bekrevet ovenover dog er der også nadver. I Hørup kirke bruger vi alkoholdfri druesaft til altervin, så alle kan være med.

Stafetgudstjenester:
En gudstjeneste hvor vi kombinerer traditionel gudstjeneste med nye tiltag, og hvor en af grundideerne er at mange skal tage del i udførelsen af gudstjenesten. Der er en gruppe der tager sig af salmerne sammen med Niels Peter, vor organist. Der er en gruppe der tager sig af de moderne sange sammen med en gruppe musikere. Der vil også være nogen der har til opgave at lave forkyndelsesdelen i gudstjenesten sammen med præsten. Forkyndelsesdelen er ikke én prædiken, men kommentarer til de tekster, der hører til helligdagen. Der er også nogen, der vil tage sig af bønnerne til gudstjenesten og af power point showet. På denne måde vil der være mange der tager aktivt del både forud og under selve gudstjenesten. Ordet stafet er hentet fra stafetløbet, og skal netop symbolisere at der er mange involveret i gudstjenesten, og at det er en blanding af nyt og gammelt.
Gudstjenesterne er kl. 10.30.

Se mere her.

Spaghettigudstjenester:
Eftermiddagsgudstjenester på hverdage for de mindste med deres forældre. Kl. 17.00 er der i kirken en kort gudstjeneste med bibelfortælling og glade sange. En halv time efter spiser vi spaghetti og kødsovs i kirkecenteret. Bagefter er der leg og hygge inden det slutter ca. kl. 18.45. Der er tilmelding til maden, på 24885358 senest dagen inden kl. 12.00.

Se mere her.