Du er her: Hjem > Frivillige > Mini-konfirmandhjælper Inger Margrethe Hansen fortæller:

Mini-konfirmandhjælper Inger Margrethe Hansen fortæller:

Hvorfor er du frivillig ved Hørup Kirke? Dette spørgsmål har jeg fået stillet, og vil gerne uddybe hvorfor;

Jeg er vokset op midt på landet i Vendsyssel. I et hjem hvor kristendom, sang, musik, leg og arbejde var en naturlig del af hverdagen. Der var også plads til at det sociale havde betydning.

I skolen var bibelens fortællinger stadig et skolefag og da vi havde en lærerinde der var god til at fortælle, blev der lyttet og vi lærte, at den kristne kulturarv var en grundpille, som var fortalt op gennem hele Europa og helt op til det kolde Nord.

Jeg erfarede senere som pædagog, at fortælling fremfor læsning gave mere kontakt og ro, og at der er plads til spørgsmål og uddybning. Min tid sammen med skolebørnene savnede jeg, så da jeg blev spurgt om jeg ville hjælpe med mini-konfirmander, var jeg ikke i tvivl om, at det ville jeg gerne. På den måde kunne jeg være med til at give kulturarven videre til en ny generation, bl.a. igennem aktiviteter og leg.